Algemene voorwaarden

Artikel 1 Fotosessie

De klant ontvangt voorafgaand aan de fotosessie informatie over de kosten van de fotosessie en de eventuele reiskosten. De boeking van de fotoshoot is definitief na aanbetaling van 50%. Het restant bedrag van de fotosessie dient drie dagen voor de fotosessie overgemaakt zijn op mijn rekening of de dag van de fotosessie zelf gepast contant betaald worden. Voor producten geldt dat het restant voor of op de dag van aflevering betaald is/wordt.

Voor Bruidsfotografie geldt bovendien dat een evt album betaald moet worden na goedkeuring van de contact afdruk.

 

Artikel 2 Annuleren.

Voor alle shoots geldt tot vier weken voor datum: kosteloos. Bij later annuleren wordt de fotoshoot verzet.
Ziek: neem zsm contact op om de shoot te verzetten, het is zonde om ziek op de foto te gaan.
Cake Smash: verzetten kan tot 7 dagen van te voren, dit ivm met het bestellen van de taart, lukt het niet om binnen de houdbaarheid van de taart een andere datum te plannen, zijn de kosten van de taart voor de opdrachtgever (€25.00)

Artikel 3 Prive gegevens

Wendy van Kuler Fotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, geboorte datum, telefoonnummer, email adres e.d) openbaar maken of door geven aan derde.

 

Artikel 4 Eigendom/auteursrecht

Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijde van Wendy van Kuler Fotografie. Het promotiefilmpje mag/kan indien rechtenvrije muziek is gebruikt geplaatst worden op sociale media. De geportretteerde(n) mag/mogen de kleine resolutiebeelden voorzien van logo die geleverd worden bij een fotobestelling gebruiken voor publicatie op zijn/haar/hun persoonlijke website of social media zo als facebook en twitter. Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen ( of op andere wijze te verspreiden) in een andere bewerking dan dat deze is aan geleverd door de fotografe. Bij afname van de dvd met de digitale bestanden heeft de klant het recht foto reproductie voor eigengebruik. Het is niet toegestaan om de bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te reproduceren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de fotografe. Het is niet toe gestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de fotografe.

 

Artikel 5 Retouche en bewerking

De digitale foto’s worden afdrukklaar geleverd, zorg dat bij het laten printen van deze bestanden optimaliseren of verbeteren uitgevinkt staat.
De foto’s worden bewerkt naar signatuur van Wendy van Kuler fotografie.
Een lichte retouche is inbegrepen, dwz dat tijdelijk oneffenheden weg gewerkt worden. Grote photoshop ingrepen zoals bv achtergronden wijzigen of onderwerp vrijstaand maken, wordt opverzoek gedaan, hier zijn kosten aan verbonden en worden uitgevoerd na goedkeuring van de offerte.

 

Artikel 6 Digitale bestanden

Het is niet toegestaan om de gekochte digitale bestanden te bewerken, dus niet bijsnijden, zwart wit maken of een filter er overheen zetten.
Als u de digitale bestanden ergens anders dan bij Wendy van Kuler fotografie laat afdrukken let er dan op dat u optimaliseren/verbeteren uitvinkt. (uiteraard is Wendy van Kuler fotografie niet verantwoordelijk voor de geleverde print die niet bij haar is besteld)
Bij een pakket worden de digitale bestanden geleverd op een USB stick, zorg zelf voor een goede back-up

 

Artikel 7 Online galerij

De geselecteerde foto’s van een fotoshoot staan 30 dagen in een online galerij, toegankelijk met prive link en wachtwoord.

 

Artikel 8 Producten

De fotografe werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerking en correctie. Het is mogelijk dat de klant op zij/haar beeldscherm de kleuren of helderheid anders ervaart. De klant heeft in dit geval geen recht op een nieuwe product, terug storting van de betaling of een andere vergoeding.

 

Artikel 9 levertijd

Levertijd van de preview digitale selectie 14 dagen. Levertijd van de bestelde producten is mede afhankelijk van de leverancier van deze producten.

 

Artikel 10 Klachten

De fotografe zal er te allen tijde naar streven om een product af te leveren waar de geportretteerde(n) zich goed bij voelt/voelen. Gezien de aard van de reportage kan geen garantie worden gegeven voor het maken van specifieke beelden.

 

Artikel 11 Bewaar termijn.

Het beeldmateriaal wordt 2 jaar bewaard door Wendy van Kuler Fotografie.