Newborn fotoshoot informatie

Sinds 2012 ben ik actief in de fotografie en in 2015 ben ik gestart met het gaan fotograferen van Newborns. Heel erg leuk om te doen. Het is ook altijd weer bijzonder fijn  dat je van de ouders het vertrouwen krijgt om te foto’s te mogen maken van hun pasgeboren kindje. Baby’s fotograferen moet veilig en met zorg gebeuren. Een newborn reportage word vaak al tijdens de zwangerschap geboekt, je bent dan van harte welkom om van te voren kennis te komen maken en alvast een keus te maken uit bv de diverse albums of wandproducten, je kan dan op je gemak een keuze maken. Ik lever kwaliteitsalbums en producten die zich onderscheiden van consumenten-albums.

Wat verwacht je van een Newborn fotoshoot en hoe kan je je voorbereiden op een geslaagde Newborn fotoshoot?

Een Newborn fotoshoot is een fotoshoot in toch wel heel bijzondere periode. Het moet niet alleen een fantastisch resultaat op leveren, maar het is ook fijn als je er met een goed gevoel op terug kijkt. Je hoopt waarschijnlijk dat jouw kindje slaapt als een roosje en dat de foto’s achter elkaar gemaakt kunnen worden. Het kan echter zijn dat je kindje onrustig is, krampjes heeft of ander ongemak.  Bedenk dat alles nieuw is voor je kindje en voor jullie, in de studio proberen we de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken, maar geduld is een noodzakelijk element.

Bedenk waar je de fotoshoot wil doen? Studio of thuis?

Je kan bij mij terecht voor
*geposeerd newborn fotografie in de studio bij mij aan huis.Bij mij in de studio heb ik perfect licht, genoeg ruimte, veel spullen, lekker warm kortom de beste omstandigheden om de geposeerde newbornfotoshoot goed te laten slagen. Een geposeerde Newborn fotoshoot plan je tussen de 8e en 21e dag na de geboorte.
*Newborn family shoot, dit kan gepland worden tussen de 8e dag en drie maanden
*Of een Lifestyle reportage bij jullie thuis.  Waar we wel rekening mee moeten houden is de hoeveelheid aanwezig licht. Te weinig licht komt komt de kwaliteit van de foto’s niet ten goede.  Het is mogelijk om bij te verlichten.  Voordelen van een lifestyle reportage zijn natuurlijk lekker in je eigen huis, je hebt mee tijd om de fotoreportage te plannen, dit kan de eerste drie maanden.

Zoek een fotograaf die bij jou/jullie past.

Bekijk de website en de voorbeeld foto’s. Zijn mijn foto's wat je zoekt?
Maak bij voorkeur op tijd je afspraak. Ook ik plan een beperkt aantal newborn fotoshoots in en ik zorg dan dat er rond de uitgerekende datum voldoende ruimte is  in mijn agenda om na de geboorte een definitieve afspraak in te plannen. De definitieve afspraak maken we zsm na de geboorte. Last minute aanvragen neem ik alleen aan als dit echt past in mijn agenda.

De stijl en mogelijkheden verschillen enorm per fotograaf.

Op mijn website heb ik veel voorbeelden staan van wat je kan verwachten als ik jullie kindje mag fotograferen. Als je bij mij een afspraak maakt, dan overleg ik graag van te voren met je wat je mooi vind en wat jij verwacht. Dit begint met een afspraak formulier met diverse vragen.

Waar kan je op letten bij het maken van je keus voor een fotograaf? Maakt de fotograaf gebruik van accessoires, de zgn props? Welke kleuren kunnen er gebruikt worden? Spreekt de stijl je aan? Wat krijg je? Wordt er gebruik gemaakt van mutsjes, haarbandje, bloemen, beren, petjes enz. Op mijn website staan diverse voorbeelden, maar mail of bel gerust of iets mogelijk is of aanwezig is.

De foto’s op mijn website kan je sorteren per thema/kleurthema welke ik aanbied.Ook geven de foto’s op mijn website  een goede indruk wat je kan verwachten als je bij mij komt voor een newborn fotoshoot. Garantie voor bepaalde foto’s kan ik helaas niet geven, maar daar zal ik zeker in overleg met jullie mijn best voordoen. En vergeet niet dat elke newborn fotoshoot is uniek.

Wat krijg je?

Het lastigste onderdeel om te vergelijken zijn de pakketten die de verschillende fotografen aanbieden. Bij mij kan je kiezen uit een Compleet pakket  dit pakket bevat een  album en digitale bestanden, een Album pakket, hier zit een album in en geen digitale bestanden, een Digitaal pakket, dit bevat digitale foto’s. Ook is het mogelijk om een mooi wandproduct te bestellen. De prijs van de fotoshoot wordt opgebouwd uit een basisprijs, hier in zitten de opname kosten, het gebruik van de aanwezige garderobe en props, de online galerij (alleen toegankelijk met link en wachtwoord), mijn creativiteit en een zorgvuldig nabewerking van de foto’s. Bij de basisprijs komt dan de kosten van een album en/of digitale bestanden. In de prijslijst zie je bij de pakketten de totaal prijs staan. Het is altijd mogelijk om achteraf je pakket te upgraden.

Bespreek je wensen.

Heb je bijzondere wensen, meld dit dan bij de boeking. Dan kunnen we gelijk bespreken of dit mogelijk is. Als je je wensen pas tijdens de fotoshoot kenbaar maakt is er een kans dat het niet mogelijk is en dat zou jammer zijn.

Beschikbaarheid.

Newbornfotoshoots worden in principe gepland op woensdag, vrijdag en zaterdag. Bij hele hoge uitzondering op zondag hiervoor geldt wel een toeslag. Wil je graag met het hele gezin op de foto, hou hier dan rekening mee.

We maken de definitieve afspraak als je bevallen bent.

Je hoeft me zeker niet als eerste in te lichten, maar  zo snel mogelijk is wel prettig. Hoe eerder ik het weet, hoe meer mogelijkheden er zijn om een afspraak te maken. Zolang ik nog niets hoor ga ik er van uit dat je nog niet bevallen bent.  Het kan gebeuren dat jij en/of je kindje nog even in het ziekenhuis moet blijven. Ook dan is het voor mij agenda technisch fijn om te weten dat je bevallen bent.

Neem de tijd om de informatiefolder door te lezen.

Je krijgt van mij een informatie folder daar staat al veel in, als we de definitieve afspraak maken krijg je een folder met de laatste tips.  Hier in vind je kleding tips en andere handige tips om de shoot zo soepel mogelijk te laten verlopen.  Lees deze goed door dat helpt echt om de shoot zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zorg voor rust.

Voor een newborn fotoshoot plan ik altijd 3 uur, is het sneller klaar is dat mee genomen. Maar ik neem graag de tijd die nodig is voor een mooi resultaat. Rust is het aller belangrijkste tijdens de fotoshoot. Als je gestrest bent, dan voelt de baby da feilloos aan. Een ontspannen shoot is dan moeilijker te realiseren.  Zet een dag van te voren je spullen klaar die je mee wil nemen. Zorg dat je op tijd bent zodat je zonder stress kunt beginnen aan de shoot. Het is prima om je kindje bij mij te voeden dat is een rustig begin. Dan zet ik thee of koffie voor jullie.

De fotoshoot moet in alle rust kunnen gebeuren. Dus alleen met de ouders en evt broertjes en zusjes. Soms gebeurt het dat de vader er niet bij kan zijn dan mag er natuurlijk een andere volwassen mee komen. Wil je graag familie foto’s dan bespreken we van te voren wat handig is. Zijn er oudere kinderen dan begin ik vaak met  de  familie foto’s dan kunnen de andere kinderen, indien mogelijk, daarna naar huis. Zo’n newborn fotoshoot duurt erg lang voor kleine kinderen. Als ze moet wachten. Het klinkt misschien onaardig maar bedenk dat iedere extra aanwezige zorgt voor meer onrust. Dat komt de fotoshoot niet ten goede.

Is het niet mogelijk dat de oudere kinderen worden opgehaald of later gebracht worden. Zorg dan voor stil speelgoed. Zij moeten een groot deel van de tijd wachten. en moeten dan wel rustig zijn om de fotoshoot niet te verstoren. Zorg er dan ook voor dat ze in alle rust kunnen spelen. Eventueel kan een van de ouders natuurlijk ook even naar buiten met ze, of samen bijvoorbeeld een kleurplaat maken. Maar houd vooral rekening met de te vullen tijd, de broertjes en zusjes moeten lang wachten.

Laat het rustig over je heenkomen, onderga de fotoshoot relaxed

Dit is een moeilijke. Soms kan het even duren voor dat het kindje slaapt. Van baby’s kan je nog niet verwachten dat ze luisteren😊. Wij moeten mee bewegen met de baby en hem/haar de tijd geven om te relaxen en in slaap te vallen. Veel poses en situaties vergen veel geduld en dat helpt het ontspannen van jouw baby.  Al hoewel ik redelijk handig ben, is er geen beter troost/knuffel dan papa en mama, jouw geur en hartslag, daar kan ik niet tegen op. Hoe meer de baby ontspannen is, des te mooier de foto’s kunnen worden. Ik neem graag de tijd die nodig is voor een mooi resultaat en hoop dat jullie ook ontspannen bij mij in de studio kunnen zitten en je voor al niet gehaast voelen om wat voor een reden ook.

Veiligheid voor alles.

Bij mij geen onveilige poses.

 

Tijdens de fotoshoot mag je niet mee fotograferen. En werkfoto van het geheel is geen probleem.

Als je bij mij komt staat alles voor je klaar zoals wij dat van te voren hebben besproken. Ik vraag altijd om twee voorkeuren voor het poseer kussen en twee voorkeuren voor de te gebruiken props.  We doen minimaal één ronde poseerkussen en één ronde prop plus foto’s met de ouders indien gewenst. Als de baby nog heel relaxt is en lekker slaapt dan gaan we beginnen aan de ronde met de tweede voorkeursaccessoires. Het kan gebeuren dat  je niet alle poses/props hebt kunnen doen die je wilde, dat is dan zo. Beter mooie foto’s van een ontspannen baby dan veel verschillende geschoten foto’s van een gestreste baby. In héél uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat ik voorstel om een andere keer terug te komen, als de baby bv echt te veel krampjes heeft om te kunnen ontspannen, dit is nog zelden gebeurd, maar zeg nooit: nooit.

Het kan best allemaal een beetje spannend zijn. Maar vergeet vooral niet te genieten.  We maken er een mooie herinnering van.

Aanbetaling.

Bij het maken van een afspraak wordt de gewenste datum voorlopig gereserveerd voor 72 uur, de reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling.

Waarom een aanbetaling?
Mailtjes met aanvragen, beschikbaarheid voorlopige reserveringen zijn aan de orde van de dag.  Helaas gebeurde het dan regelmatig dat ik een datum reserveerde voor een fotoshoot en dat ik niets meer vernam van de klant. In die tijd had ik de plek makkelijk met andere klant kunnen afspreken. Wordt op korte termijn een afspraak gemaakt, bv binnen één of twee weken,  dan spreek ik af de betaling in één te voldoen voor de fotoshoot, want helaas heb ik ook de ervaring dat men  niet komt opdagen of ik weken na de shoot nog moet wachten op de betaling. Hier zijn talloze variaties op te bedenken.  Dit is niet de bedoeling.

Soms gebeuren er dingen waardoor een fotoshoot niet door kan gaan. Er kunnen zorgen of legitieme redenen zijn waarom je af wil zeggen. Overleg dit gewoon, de shoot kan verplaatst of  aangepast worden. Is er sprake van een te vroeg geboren kindje of andere medische zorgen, dan betaal ik gewoon terug wat jullie al voldaan hebben.

Een Newbornshoot wordt vaak al ver van te voren gereserveerd. Ik begrijp dat ook goed dat ik nu een stukje vertrouwen vraag van de klant. Maar op deze wijze hoop ik beter te kunnen plannen.

Bij het hoofdstukje tarieven vind je een volledig overzicht van alle prijzen. Een Newborn fotoshoot is er vanaf €250,00