Over mij

Wendy van Kuler Fotografie
barok mint

Eigenlijk is het niet verrassend dat ik familiefotograaf ben geworden. Ik werk al jaren in de gezondheidszorg en ben gewend met mensen om te gaan. Toch heb ik me eerst vooral op andere vormen van fotografie gericht. Pas tijdens mijn 4-jarige opleiding tot vakfotograaf bij fotoschool Statief ontdekte ik dat mensen fotograferen goed bij me past. De leeftijd maakt niet uit. Of het nou pasgeboren baby’s zijn, peuters of volwassenen. Ik vind het heel mooi om te zorgen voor blijvende herinneringen aan belangrijke momenten in het leven. Zo is het heel leuk om eerst de bruid en bruidegom te fotograferen, vervolgens de zwangere met haar bolle buik, het pasgeboren kindje, en wat later de peuter die geniet van de cake smash shoot. Verplicht is het zeker niet, maar het is fijn om mensen die je op de foto hebt gezet na enige tijd weer terug te zien.

 

Tegenwoordig verdeel ik mijn tijd tussen het fotograferen en mijn werk als analist in een ziekenhuislaboratorium. Regelmatig neem ik deel aan workshops - om inspiratie om te doen en om mijn mogelijkheden als fotograaf te vergroten. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen voor de camera. Daarvoor maak ik bijvoorbeeld gebruik van Playfull Heart en Moment Design. Wat ook helpt is wat meer tijd tijdens de fotosessie. Niet iedereen is het immers gewend om gefotografeerd te worden.

Studio aan huis
Vooraf bespreken we wat je wensen zijn en waar de foto’s genomen moeten worden. Dat kan bij jou thuis, op locatie, maar ook in mijn studio aan huis in Hilversum. Voor portretten gebruik ik studiolicht en bij pasgeboren baby’s kies ik voor daglichtlampen. Zo blijven de kleintjes lekker warm tijdens de shoot.

In de studio is ruimte voor baby’s, kinderen en kleine families. Met grote groepen ga ik bij voorkeur naar buiten. Ook is het mogelijk, tegen een meerprijs, een grotere studio te huren.

Vrij werk

Mijn vrije werk bestaat uit macro-, natuur- en reisfotografie, dit laatste samen met mijn echtgenoot (van Kuler en Co), waarbij we vaak naar niet alledaagse reisbestemmingen gaan.

2016-07-13 studio-81428
_DCS9715
20170924-81017